0
HomeCryptocurrency Nieuws1600 investeerders bezitten een derde van alle bitcoins

1600 investeerders bezitten een derde van alle bitcoins

Een groep van ongeveer 1600 investeerders heeft bijna een derde van alle bitcoins in bezit. Het gaat om een totale waarde van 37,5 miljard dollar, omgerekend bijna 32 miljard euro.

Bitcoin whales

Ze staan in onvervalst crypto-jargon al langer bekend als ‘whales’, oftewel bezitters van zeer grote hoeveelheden bitcoins. Momenteel zijn er ongeveer 1600 investeerders die onder deze categorie geschaard kunnen worden.

Samen bezitten zij met 37,5 miljard dollar nagenoeg een derde van de circa 5 miljoen beschikbare bitcoins, meldt The Financial Times. De krant baseert zich op data van Chainalysis, een bedrijf dat onderzoek doet naar de blockchain, de onderliggende datastructuur van onder andere de bitcoin.

De 1600 investeerders bewaren allemaal minimaal 1000 bitcoins. Bijna honderd van hen bezitten zelfs 10.000 tot 100.000 bitcoins, met een waarde die op dit moment grofweg tussen de 63 en 630 miljoen euro ligt.

Dat er zoveel bitcoins in zo weinig handen zijn, druist in tegen de oorspronkelijke doelstelling van de cryptomunt: een alternatief monetair systeem bouwen zonder centrale bank controle, dat bovendien open is voor iedereen.

Bitcoin prijs manipulatie

Ook vergroot een concentratie als deze het risico op volatiliteit: handelingen van een klein aantal investeerders hebben immers grote gevolgen. Zo is er in het verleden meermaals voor manipulatie van de koers gewaarschuwd door voorstanders van regulering.

Uit de gegevens van Chainalysis blijkt dat bijzonder veel vroege bitcoininvesteerders de afgelopen maanden in actie zijn gekomen. In de periode tussen december 2017 en april 2018 is voor zeker 25 miljard euro aan bitcoins verkocht aan nieuwe speculanten, waarvan de helft in december alleen.

Bitcoin kopen met iDEAL

Aanbieder Omschrijving
TIP: Registreer je alvast bij alle aanbieders, zodat je bij een ledenstop niet zonder account zit!

Bezoek Bitcoin Meester
Direct Bitcoin kopen met iDEAL
Groot assortiment, keuze uit meer dan 100 cryptomunten
Ingebouwde BTC wallet, geen externe software noodzakelijk
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren
100% Nederlandse organisatie

Bezoek Litebit
Litebit is een Nederlands bedrijf cryptocurrency kunt kopen met iDEAL. De Bitcoin prijs varieert op ieder moment van de dag, dus vergelijk goed waar je goedkoop Bitcoin kunt kopen. Litebit biedt naast Bitcoin tientallen andere cryptomunten die te koop zijn met iDEAL, waarvan ongeveer de helft gemakkelijk opgeslagen kan worden met een wallet van Litebit.

Bezoek Bitvavo
Gemakkelijk en direct met Bitcoin kopen met iDEAL kan bij Bitvavo. Deze Nederlandse Bitcoin broker biedt meer dan 10 cryptomunten aan die eenvoudig gekocht en opgeslagen kunnen worden in het eigen portaal. Investeer gemakkelijk met hedendaagse betaalmethoden, zoals iDEAL in Bitcoin en profiteer van scherpe prijzen, lage fees en vooral gemak.

Bezoek BTC Direct
Dit is 1 van de eerste cryptocurrency brokers in Nederland. De betaalmogelijkheden bij deze cryptocurrency gigant zijn gericht op Europese consumenten en bieden de mogelijkheid om Bitcoin te kopen via iDEAL. Na de eerste verificatie kun je tot €1.000,00 per dag aan cryptomunten kopen. Wil je voor hogere bedragen cryptovaluta kopen dan zit hier een strengere verificatie aan verbonden. Bekijk de website voor meer informatie hierover.

Bezoek Bitrush
Amsterdamse broker die al vele jaren ervaring heeft met het verstrekken van cryptocurrency aan particulieren. De website is zo ontwikkeld dat dit met een aantal muisklikken gerealiseerd kan worden en betalen kan makkelijk via iDEAL. Je kunt dus snel Bitcoin kopen met iDEAL.

Bezoek Anycoin Direct
Nederlands bedrijf dat zich richt op meerder populaire cryptocurrencies. Zij hebben bekende, maar ook minder bekende coins in het assortiment opgenomen en je kunt ze allemaal kopen met iDEAL.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair