0
HomeCryptocurrency Nieuws2.3 miljoen Bitcoin wallets getarget door Malware

2.3 miljoen Bitcoin wallets getarget door Malware

Een nieuwe cyber aanval op Bitcoin gebruikers zorgt ervoor dat het controle krijgt over Windows clipboard. Deze hackers hebben mogelijk al 2.3 miljoen Bitcoin adressen die aangevallen kunnen worden.

Hoe werkt de Bitcoin Malware?

De malware die bekendstaat als ‘clipboard kaper’ zorgt ervoor dat de hackers controle krijgen over het geheugen van je computer. Dit geheugen draait op de achtergrond en zorgt er zo dus voor dat gebruikers de aanwezigheid van de malware niet merken.

De Malware vervangt het Bitcoin adres dat de desbetreffende gebruiker naar de clipboard (klembord) heeft gekopieerd met het adres van de hacker. Vervolgens plakt de gebruiker dus het verkeerde adres en verstuurt zijn Bitcoins naar de hacker.

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem

De cybercriminaliteit zit Bitcoin gebruikers al een tijdje in de weg. Het is lastig om veilig je cryptocurrencies te versturen omdat er altijd een hacker op de loer kan liggen. De lijst van cyber dreigingen blijft groeien zelfs het openen van e-mails kan gevaarlijk zijn.

Deze malware werkt alleen op het besturingssysteem Windows. Maar dat betekent niet dat andere besturingssystemen niet gehackt kunnen worden. Of je nou een transactie uitvoert vanaf je Android smartphone, Apple computer of Windows laptop, er liggen gevaren op de loer.

Hoe kun je gevaarlijke malware voorkomen?

Het up-to-date houden van je virusscanner is zeer belangrijk. Op deze manier kun je de gevaarlijke malware tegenhouden.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat de gebruiker het geplakte Bitcoin adres dubbel controleert. Op deze manier weet je zeker dat jij je digitale valuta naar het goede adres stuurt.

Bitcoin kopen met iDEAL

Aanbieder Omschrijving
TIP: Registreer je alvast bij alle aanbieders, zodat je bij een ledenstop niet zonder account zit!

Bezoek Bitcoin Meester
Direct Bitcoin en Ethereum kopen met iDEAL
Groot assortiment, keuze uit meer dan 100 cryptomunten
Ingebouwde wallet, geen externe software noodzakelijk
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren
100% Nederlandse organisatie

Bezoek Litebit
Litebit is een Nederlands bedrijf cryptocurrency kunt kopen met iDEAL. De Bitcoin en Ethereum prijzen variëren op ieder moment van de dag, dus vergelijk goed waar je goedkoop Bitcoin en Ethereum kunt kopen. Litebit biedt naast Bitcoin en Ethereum tientallen andere cryptomunten die te koop zijn met iDEAL, waarvan ongeveer de helft gemakkelijk opgeslagen kan worden met een wallet van Litebit.

Bezoek Bitvavo
Gemakkelijk en direct met Bitcoin en Ethereum kopen met iDEAL kan bij Bitvavo. Deze Nederlandse Bitcoin en Ethereum broker biedt meer dan 10 cryptomunten aan die eenvoudig gekocht en opgeslagen kunnen worden in het eigen portaal. Investeer gemakkelijk met hedendaagse betaalmethoden, zoals iDEAL en profiteer van scherpe prijzen, lage fees en vooral gemak.

Bezoek BTC Direct
Dit is 1 van de eerste cryptocurrency brokers in Nederland. De betaalmogelijkheden bij deze cryptocurrency gigant zijn gericht op Europese consumenten en bieden de mogelijkheid om Bitcoin en Ethereum te kopen via iDEAL. Na de eerste verificatie kun je tot €1.000,00 per dag aan cryptomunten kopen. Wil je voor hogere bedragen cryptovaluta kopen dan zit hier een strengere verificatie aan verbonden. Bekijk de website voor meer informatie hierover.

Bezoek Bitrush
Amsterdamse broker die al vele jaren ervaring heeft met het verstrekken van cryptocurrency aan particulieren. De website is zo ontwikkeld dat dit met een aantal muisklikken gerealiseerd kan worden en betalen kan makkelijk via iDEAL. Je kunt dus snel Bitcoin en Ethereum kopen met iDEAL.

Bezoek Anycoin Direct
Nederlands bedrijf dat zich richt op meerder populaire cryptocurrencies. Zij hebben bekende, maar ook minder bekende coins in het assortiment opgenomen en je kunt ze allemaal kopen met iDEAL.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair