0
HomeCryptocurrency NieuwsCrypto-exchange Bithumb gehackt, $30 miljoen aan cryptocurrencies gestolen

Crypto-exchange Bithumb gehackt, $30 miljoen aan cryptocurrencies gestolen

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Bithumb heeft stortingen en opnames opgeschort nadat het $30 miljoen aan cryptocurrencies verloor als gevolg van een schijnbare hack.

Het in Seoul gevestigde bedrijf, ooit ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange, kondigde gisteren aan dat voor $30 miljoen aan niet nader genoemde cryptocurrencies van het platform is gestolen.

Het is niet duidelijk op welk tijdstip de diefstal plaatsvond, maar Bithumb schortte om 01:53 Nederlandse tijd stortingen op en begon onmiddellijk al haar fondsen over te dragen aan cold wallets om verdere verliezen te voorkomen. De exchange tweette het volgende:

We hebben nagetrokken dat bepaalde cryptocurrencies ter waarde van $30.000.000 gestolen zijn. Die gestolen cryptocurrencies zullen worden gedekt door Bithumb en alle assets worden overgedragen naar een cold wallet.

De diefstal is vermoedelijk gebeurd als gevolg van een hack, hoewel de exchange dit niet officieel heeft bevestigd. Gezien de relatief kleine omvang van de diefstal, is het waarschijnlijk dat een hacker toegang heeft weten te krijgen tot een op het internet aangesloten “hot wallet” voor één van de minder verhandelde assets die op het platform gelist zijn.

Bithumb zei dat het bedrijf alle verliezen zal dekken, zodat gebruikers niet getroffen worden, afgezien van het tijdelijk onvermogen om hun bezittingen te verplaatsen. Stortingen en opnames zijn opgeschort vanaf 02:58.

Bithumb staat momenteel op de zesde plaats als ‘s werelds en tweede plaats als Korea’s grootste cryptocurrency-exchange, met een dagelijks handelsvolume van iets meer dan $330 miljoen, volgens CoinMarketCap.

Het incident markeerde de tweede keer dat een Zuid-Koreaanse exchange werd gehackt deze maand. Minder dan twee weken geleden verloor het minder bekende Coinrail ongeveer $37,2 miljoen aan coins, waaronder een aantal ERC-20 tokens.

De Bitcoin-prijs daalde bijna $200 in het uur na de hack en wist veel van het herstel die de markten in de afgelopen 48 uur hadden gezien teniet te doen.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair