0
HomeCryptocurrency NieuwsEnergieverbruik Bitcoin verdriedubbelt dit jaar

Energieverbruik Bitcoin verdriedubbelt dit jaar

Dit jaar zal het energieverbruik van Bitcoin verdriedubbelen. Bitcoin verbruikt veel energie en Voor het minen van bitcoins wordt er voor een groot deel al geen duurzame energie gebruikt. Volgens een nieuw onderzoek zal het energieverbruik van Bitcoin dit jaar verdriedubbelen.

Hoe groot is het energieverbruik van Bitcoin?

Op dit moment wordt er voor het minen van bitcoins 2,55 GW aan elektriciteit verbruikt. Volgens een nieuw onderzoek zal het dit jaar stijgen naar 7,67 GW. Dit is bijna evenveel als het energieverbruik in Oostenrijk, daar wordt er jaarlijks 8,2 GW electriciteit verbruikt.

Will Martino, oprichter van het bedrijf Kadena, laat weten er nog wel hoop is. In een gesprek met Mashable gaf hij aan de schatting van het energieverbruik van 2,55 GW redelijk accuraat lijkt te zijn. Verder geeft hij aan dat het niet eeuwig zal stijgen.

Het energieverbruik van Bitcoin zal inderdaad blijven stijgen op korte termijn en op lange termijn zal het weer dalen en stabiliseren. Daarnaast zouden we ook steeds meer duurzame energie gebruiken voor het mijnen, wat het allemaal ook wat minder erg zou maken.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair