0
HomeCrypto valuta kopen en verkopenWat is een cryptocurrency exchange?

Wat is een cryptocurrency exchange?

Wat is een cryptocurrency exchange? Een crypto exchange is een plek waar je “goedkoop” in veel verschillende cryptomunten kunt handelen. Je kunt daar je bitcoins inruilen voor bijvoorbeeld ethereum, ripple, cardano of litecoin.

Wat is een crypto exchange?

Zoals je hierboven al kon lezen is een cryptocurrency exchange een plek, beurs, waar je voordeliger Bitcoins en altcoins kunt kopen en verkopen. Een cryptocurrency exchange is een grote markt waar je snel kunt handelen in cryptomunten. Het aanbod van een cryptocurrency exchange is veel groter dan die bij een cryptocurrency broker.

Transactiekosten cryptocurrency exchange vs cryptocurrency broker

De transactiekosten bij een cryptocurrency exchange zijn meestal een stuk lager dan bij een broker. Bij een cryptocurrency exchange ligt de focus op snel en veel kunnen handelen in verschillende soorten cryptomunten. Een cryptocurrency broker is meer geschikt voor het kopen van cryptocurrency en niet om erin te handelen. Bij een cryptocurrency broker, zoals LiteBit of Bitvavo kun je bitcoins kopen en deze direct doorsturen naar een cryptocurrency exchange, zoals Binance of eToro waar je dan je bitcoins goedkoper kunt inruilen voor altcoins.

Aanbod cryptocurrency exchange vs cryptocurrency broker

Het aantal cryptocurrency bij een exchange is meestal veel groter dan die bij een broker. Bij crypto exchange Binance kun je op dit moment in meer dan 110 verschillende cryptomunten handelen. Bij LiteBit kun je op dit moment ongeveer 50 cryptomunten kopen en verkopen.

Wat is de beste cryptocurrency exchange?

Wat is de beste cryptocurrency exchange?

Het is moeilijk om te zeggen wat voor jou de beste cryptocurrency exchange is. Het heeft ook te maken met welke behoeftes je hebt en daarnaast kan de ene crypto exchange beter voor jou werken dan een andere.

Zelf gebruik ik Binance, omdat je er in veel verschillende cryptomunten kunt handelen en er worden zeer vaak nieuwe cryptomunten toegevoegd. Wanneer je de transactiekosten betaalt met de Binance Coin (BNB) dan betaal je ook nog eens 50% minder transactiekosten. Daarnaast is Binance sinds begin mei ook in het Nederlands.

Cryptocurrency exchanges overzicht

Voor meer cryptocurrency exchanges kun je naar CoinMarketCap. Klik daar op een cryptomunt en onderin de tabel vind je een kop met Markets, daar vind je dan een overzicht met nog meer crypto exchanges.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair