0
HomeCryptocurrency NieuwsNederlanders investeren het meeste geld in bitcoin

Nederlanders investeren het meeste geld in bitcoin

Nederlanders investeren het meeste geld in bitcoin. Van het geld dat Nederlanders in cryptovaluta investeren, zit 43 procent in bitcoin. Ter vergelijking: 37,4 procent is op het moment de marktdominantie van bitcoin in verhouding tot de gehele cryptovalutamarkt gekeken naar marktkapitalisatie van de website Coinmarketcap.

Cryptovaluta Monitor

Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.364 Nederlanders. Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. Zij ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

Bezitters blijken verder hun investering met name over ethereum, ripple en litecoin te spreiden. Ook Nederlanders die van plan zijn te investeren in cryptovaluta gaan voor bitcoin (38%). Het wordt op de voet gevolgd door ripple (34%) en ethereum (29%). De kleinere digitale munten, als NEO en stellar staan ook in de top 10 voor toekomstige investeringen.

Bijna elke consument kent bitcoin

Maar liefst 95 procent van de consumenten kent bitcoin, een naam die veel bekender is dan de verzamelnaam cryptovaluta, waarvan 57 procent aangeeft hiervan gehoord te hebben. Andere munten zijn nauwelijks bekend in Nederland, waarbij ethereum, litecoin en ripple op ruime afstand volgen van bitcoin op respectievelijk 20, 15 en 14 procent.

Bezitters van cryptovaluta blijken verder vooral mannen tussen de 18 en 34 jaar. Ze zijn over het algemeen hoog opgeleid en hebben een bruto inkomen van maximaal 3.500 euro per maand. Gemiddeld zijn zij zo’n 25 minuten per dag bezig met cryptovaluta.

Bronnen: Multiscope

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair