0
HomeCryptocurrency NieuwsSchiphol eerste luchthaven met bitcoin-automaat

Schiphol eerste luchthaven met bitcoin-automaat

Reizigers op Schiphol kunnen vanaf nu euro’s omwisselen in bitcoin en ethereum. Schiphol is naar eigen zeggen de eerste luchthaven die hiermee experimenteert.

Proef met Bitcoin-automaat

Vanaf gisteren kunnen reizigers euro’s inwisselen voor Bitcoin en Ethereum. Volgens Amsterdam Airport Schiphol is er al langer behoefte aan bij de reizigers die kleingeld in euro’s over hebben maar er in hun eigen land of op hun reis verder niets meer mee kunnen. Schiphol gaat de komende zes maanden experimenteren of er genoeg vraag is.

Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services van Schiphol: “Met de bitcoin-automaat hopen we reizigers te bedienen doordat zij lokale euro’s makkelijk kunnen inruilen voor de mondiale bitcoin of ethereum. Dat kan handig zijn, omdat zij bijvoorbeeld in hun thuisland geen gebruik meer kunnen maken van euro’s”

ByeleX Crypto Services

De proef is een samenwerkingsverband tussen Schiphol en het Nederlandse bedrijf ByeleX Data Solutions BV genaamd The Byecoin Company. De machines staan in aankomsthal 2 en vertrekhallen 1 en 2.

ByeleX Crypto Services oprichter Herman Vissia: “Hier lopen veel vertrekkende passagiers langs. Daarnaast bieden we op deze manier ook bezoekers aan Schiphol Plaza de mogelijkheid om euro’s te wisselen voor Bitcoin”

Voor ByeleX is het de zesde automaat die het bedrijf levert: andere staan op de Hightech Campus in Eindhoven, bij de Sterrenwacht in Oudenbosch, in de Primera in Bavel en nog twee in Antwerpen en Ibiza. Bij al die automaten samen worden 100 tot 150 transacties per week gedaan. Van de automaat op Schiphol verwacht Vissia meer.

Chinezen gek op crypto?

Op Schiphol kun je maximaal 100 euro per transactie inwisselen voor cryptomunten. Bij de andere automaten die het bedrijf exploiteert gaat er gemiddeld 250 tot 500 euro per transactie doorheen.

Vissia: “We moeten afwachten hoe het loopt, omdat dit de eerste automaat ter wereld is op een vliegveld. Maar we hopen op zo’n 50 transacties per dag. Jongeren vinden cryptocurrencies te gek, en heel normaal. Vooral in landen als China, daar is het nog veel normaler dan bij ons. Die groep reizigers wil na een bezoek aan Amsterdam hun overgebleven euro’s wel wisselen, dachten we”

De hal waar de automaat staat is overigens ook voor bezoekers te bereiken, maar voor een transactie heb je een wallet nodig. Zonder wallet is de automaat niet te gebruiken.

Crypto Kopen met Korting?

Meld je via CryptoSjop aan bij BItvavo en betaal voor de eerste 1.000 geen fees.

RELATED ARTICLES

Live Crypto Euro Koersen

Direct Crypto Kopen

Populair